Financien

Incassobureau Zwolle inschakelen: Hier moet je op letten

Werk jij in de buurt van Zwolle en heb je last van slecht betalende debiteuren? Een incassobureau Zwolle kan uitkomst bieden. Als je erover nadenkt om een incassobureau in Zwolle in te schakelen heb je waarschijnlijk één of meerdere onbetaalde facturen. Je zit er als ondernemer natuurlijk niet op te wachten om deze schuld kwijt te schelden. Want, als ondernemer wil je natuurlijk netjes je geld ontvangen voor de geleverde diensten of producten. Het is daarom verstandig om een incassobureau in te schakelen die je onbetaalde facturen overneemt. Maar, waar moet je op letten als je een incassobureau Zwolle inschakelt?

Klantvriendelijkheid staat voorop

Natuurlijk wil je zo snel mogelijk je geld ontvangen. Maar, nog belangrijker is het in stand houden van je klantrelatie. Negen van de tien keer wordt een factuur gewoon na een aanmaning betaald. Daarom is het van belang dat het contact met de debiteur netjes en discreet verloopt. Een goed incassobureau Zwolle gaat op zoek naar de reden waarom men nog niet betaald heeft, en probeert aan de hand hiervan een acceptabele betaaloplossing te vinden. Zo heb jij je geld zo snel mogelijk op je rekening, en blijft je de relatie met je klant goed.

Een NVI-certificaat

Zelfs wanneer je in een regio zoekt, zoals naar incassobureau Zwolle, zul je verbaasd zijn over de vele bedrijven waar je uit kunt kiezen. Letten op keurmerken kan zeker helpen. De Nederlandse Vereniging van gecertificeerde Incasso-ondernemingen (NVI) is een onafhankelijke organisatie die zich inzet voor de kwaliteit van incassobureaus in Nederland. Dit doen ze door een module verplicht te stellen voor alle incassobureaus die een certificaat willen verkrijgen. Een module bestaat uit een examen waarin kennis wordt getoetst over de NVI, de gedragscode en keurmerk criteria over debiteuren, opdrachtgevers en medewerkers. Als je een incassobureau Zwolle uitkiest met deze criteria, weet je dus zeker dat je geholpen wordt door een opgeleide professional.

Kun je zelf de communicatiemethode kiezen?

Heldere communicatie is te allen tijde van belang. Zo weet je hoe het incassobureau te werk gaat. Je kunt altijd vragen of ze je op de hoogte houden. Overleg voor jij een incassobureau Zwolle kiest, of ze dit doen via WhatsApp, telefonisch of via email. Je zou gemakkelijk moeten kunnen aangeven bij jouw persoonlijke incassospecialist hoe je geïnformeerd wilt worden.

Hoe snel neemt een incassobureau Zwolle contact op?

Natuurlijk wil je zo snel mogelijk je geld ontvangen. Als je openstaande facturen overdraagt aan een incassobureau Zwolle, neemt deze vaak diezelfde dag nog contact op met je debiteur. Dit zal in eerste instantie gebeuren door een betalingsherinnering te sturen. Wordt hierdoor nog niet betaald en wordt er niet gereageerd op de aanmaningen? Dan zal een incassobureau telefonisch proberen contact op te nemen. Als dit niet lukt en zelfs na herinneren wordt er niet betaald, dan kan een deurwaarder ingeschakeld worden. Dit is echter meestal niet nodig. Heeft het incassobureau Zwolle je factuur geïnd? Het geld staat dan bij de meeste bureaus binnen 24 uur op je rekening.

Dit vind je misschien ook leuk...