Financien

Persoonlijke lening: Alles wat je moet weten

Ben je op zoek naar een persoonlijke lening? Dan is het verstandig om hier eerst meer informatie over te krijgen. Het is namelijk een lening waar veel bij komt kijken en waarbij je ook weer nieuwe verplichtingen krijgt. Daarbij kun je er wel voordelen aan behalen. Vrijwel iedere kredietmaatschappij biedt deze leningsvorm aan. Een van de bedrijven waar je jouw aanvraag kunt doen is De Nederlandse Kredietmaatschappij. Maar wat moet je weten over deze leningsvorm en wat kun je ermee bereiken? Onderstaande informatie geeft jou meer kennis, zodat je goed voorbereid bent op de aanvraag. 

Een persoonlijke lening met vaste looptijd 

Een persoonlijke lening zorgt ervoor dat je direct een bedrag op jouw rekening gestort krijgt. Je vraagt een bepaald bedrag aan bij de kredietmaatschappij en na de goedkeuring kun je dit bedrag dus direct gebruiken. Je betaalt dan iedere maand een vast bedrag voor de aflossing. Dit is een gedeelte van het geleende bedrag en de rente. Het rentepercentage zal gedurende de looptijd niet veranderen. De looptijd staat ook vast. Je kunt de afgeloste bedragen daarna niet opnieuw opnemen Hierdoor heb je wel duidelijkheid over het aflossen en wanneer je weer van de betaalverplichting af bent. 

Voor verschillende doelen beschikbaar 

Een persoonlijke lening wordt in veel gevallen aangevraagd om een grote uitgave te kunnen doen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de aanschaf van een nieuwe auto of een grote verbouwing aan de woning. Je kunt namelijk hoge geldbedragen aanvragen zolang het binnen jouw financiële situatie gaat passen. Daarom zal er ook altijd een beoordeling plaatsvinden, zodat je zeker weet dat de aflossing goed gedaan kan worden en je geen schulden op gaat bouwen. Dankzij het vaste maandbedrag weet je waar je aan toe bent en kun je dit optellen bij jouw andere vaste lasten. 

De aanvraag indienen 

Om een persoonlijke lening in het bezit te krijgen, moet je eerst een aanvraag indienen bij een kredietmaatschappij. Je bepaalt hiervoor eerst de hoogte van het bedrag, waarna je de gevraagde gegevens invult. Zorg ervoor dat je dit allemaal naar waarheid invult, omdat je het ook nog moet kunnen onderbouwen met documenten. Bankafschriften worden onder andere gevraagd om de beoordeling te kunnen geven. Na enkele dagen weet je of het bedrag aan jou uitgekeerd wordt en of je de aankoop kunt gaan doen. Het geld wordt dan naar jouw bankrekening overgemaakt, zodat je het direct tot jouw beschikking hebt. 

Ga voor jouw eigen lening 

Met een persoonlijke lening heb je te allen tijde voldoende duidelijkheid. De looptijd kun je vaak zelf instellen, je ziet welk maandbedrag erbij hoort en hoeveel rente je over het bedrag moet betalen. Zodra je alle bedragen afgelost hebt, ben je er weer vanaf. De financiële ruimte die je met de lening krijgt, kan jou altijd voldoende voordelen op gaan leveren en geeft jou de gelegenheid om de doelen toch te realiseren. Door jouw aanvraag goed in te dienen en de beoordeling van de kredietmaatschappij weet je of je verantwoord kunt lenen. 

Dit vind je misschien ook leuk...