ICT

Wat is Viaplay

Viaplay zal in eerste instantie beschikbaar zijn op Comcast-apparaten voor $ 5 / maand met toegang tot meer dan 1100 uur aan series en films, en later als een zelfstandige streamingdienst met apps.

Scandinavische streamingdienst


Viaplay is momenteel beschikbaar in 10 landen en zal vandaag, 15 december, uitbreiden naar de VS. Het zal verder uitbreiden naar Nederland in maart 2021, het VK in de tweede helft van 2021 en Canada, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland tegen het einde van uiterlijk 2023.

  • “Bij de lancering zal Viaplay meer dan 1.100 uur aan premium Scandinavische series en films hosten, zowel nieuwe als klassieke, met een focus op thrillers, drama en content voor jonge volwassenen. Kijkers kunnen zich verheugen op minstens één première per week, met Viaplay met als doel om in 2022 ten minste 60 originelen uit te brengen”, kondigde Viaplay aan.

Viaplay, eigendom van NENT, is sterk aanwezig in de Scandinavische thuislanden, waar het rechtstreeks concurreert met Disney+, Netflix en andere lokale en internationale streamingdiensten.

  • “Ons klein hoekje van Europa produceert enkele van ‘s werelds meest meeslepende verhalen. We creëren speciale shows die zowel stijl als inhoud hebben, en die zijn omarmd door publiek en critici. Tegelijkertijd Hollywood-sterren zoals Mads Mikkelsen en Alicia Vikander hebben geholpen om de Scandinavische regio nog steviger op de kaart te zetten”, zegt Anders Jensen, NENT Group President en CEO.
  • “Er wacht een ontvankelijk publiek van Scandinavische dramafans in de VS op het unieke aanbod van Viaplay, dat het beste van Scandinavische verhalen naar ‘s werelds meest dynamische streamingmarkt zal brengen.”

Inhoud zal beschikbaar zijn met Engelse ondertitels.

Bij de lancering vandaag zal Viaplay beschikbaar zijn op Comcast’s Xfinity X1, Xfinity Flex en XClass TV als een add-on voor $ 5 per maand. Het wordt later in de VS gelanceerd als een zelfstandige streamingdienst met apps.

En natuurlijk kijk je ook als eerste de Formule 1 afleveringen van 2022. Maar dan moet je natuurlijk wel eerst een Viaplay abonnement afsluiten

Dit vind je misschien ook leuk...