Investeren

Beleggen in videogameaandelen

De videogame-industrie is een grote, snelgroeiende sector die nog steeds een aanzienlijk uitbreidingspotentieel heeft. De topbedrijven in de industrie hebben geprofiteerd van de sterke stijging van de vraag die COVID-19 heeft gecreëerd, en de indrukwekkende prestaties van hun aandelen bewijzen dat videogaming een veerkrachtige, constant groeiende industrie is. De betrokkenheid van spelers neemt enorm toe, ook al vormden sociale afstand en maatregelen om thuis te werken nieuwe uitdagingen voor game-ontwikkelaars.

Topaandelen in videogames
Bedrijven die zich blijven aanpassen aan de eisen van spelers en hun smaak voor interactief elektronisch entertainment vormgeven, bevinden zich in een goede positie om een ​​geweldig rendement voor aandeelhouders te behalen. Capcom (OTC:CCOEF), Zynga (NASDAQ:ZNGA), Take-Two Interactive (NASDAQ:TTWO), Activision Blizzard (NASDAQ:ATVI) en Electronic Arts (NASDAQ:EA) onderscheiden zich als top gamingaandelen om zo lang te kopen – termijninvesteringen. Laten we elk van deze bedrijven nader bekijken:

Capcom

De ontwikkelaar en uitgever van videogames Capcom (OTC:CCOEF) floreert dankzij succesvolle releases die de belangrijkste franchises hebben versterkt en een indrukwekkende omzet- en winstgroei hebben opgeleverd. Naast de Resident Evil- en Monster Hunter-franchises, omvat het bedrijf ook Mega Man, Devil May Cry en Street Fighter. Capcom heeft ook een uitgebreide bibliotheek met minder bekende maar geliefde klassieke games.

Er zijn veel redenen om dit al lang bestaande Japanse bedrijf leuk te vinden, dat al tientallen jaren een trouwe videogame-industrie is en enkele van de meest memorabele game-ervaringen van het medium heeft gecreëerd.

Capcom keert een dividend uit en streeft ernaar om via zijn dividenduitkeringen ongeveer 30% van zijn jaarlijkse winst terug te geven aan de aandeelhouders. De inkomsten kunnen grillig zijn in de videogame-industrie, maar het management van Capcom geeft duidelijk prioriteit aan het teruggeven van contant geld aan aandeelhouders.

Zynga

Zynga (NASDAQ:ZNGA) is een op mobiel gerichte ontwikkelaar en uitgever van videogames die begon met browsergebaseerde games op Facebook (NASDAQ:FB). Toen mobiele games in populariteit toenamen, worstelde het bedrijf, maar slaagde het erin om zijn bedrijf succesvol te laten draaien. Zynga breidt opnieuw zijn omzet en winst uit als gevolg van zijn vermogen om geld te verdienen met zijn kernfranchises.

Take-Two Interactief

De waardering van Take-Two Interactive (NASDAQ:TTWO) is snel gegroeid, dankzij de geweldige prestaties van de kernfranchises. Grand Theft Auto is het grootste en belangrijkste eigendom van het bedrijf en, als serie, een van de meest winstgevende in alle gaming-entertainment. De Red Dead Redemption-serie van Take-Two wordt goed ontvangen en de NBA 2K-basketbalserie is een leider in de categorie sportgames. Het bedrijf is ook eigenaar van een aantal kleinere series en andere ontwikkelingsinitiatieven die de groei helpen stimuleren.

Kijk ook eens hier voor leuke spelletjes en op deze website

Dit vind je misschien ook leuk...