Investeren

Een bedrijf kopen: dit moet je weten

Een eigen bedrijf starten vergt veel tijd en investeringen, daarom kun jij als ondernemer ook een bedrijf overnemen. Bij een succesvolle bedrijfsovername spelen er een aantal factoren een grote rol. Om een succesvolle overname te hebben moet je een goede aanpak hebben. Bij het overnemen van een bedrijf zijn er een aantal dingen die belangrijk zijn om te weten, om zo verrassingen te voorkomen na de overname. 

Ben je al een ondernemer?

Om op een snelle manier een zelfstandige ondernemer te worden, kan je een bedrijf kopen. Dit klinkt voor heel veel mensen erg aantrekkelijk, maar je moet dit wel aankunnen. Het kopen van een bedrijf eist veel doorzetten en motivatie. Je moet goed nadenken of jij wel een goede ondernemer bent en geschikt bent om een bedrijf te kopen. Als je diep in jezelf weet dat je niet ondernemer genoeg bent, moet je niet beginnen met het dit proces.

Hulp inschakelen 

Als jij hebt bepaald dat jij wel degelijk een goede ondernemer bent, dan kun je gaan beginnen met het onderzoek om een bedrijf te kopen. Dit is een heel lang en lastig traject. Het is handig als je een overnamespecialist inschakelt, deze helpt jou door heel het traject heen. Een overnamespecialist beschikt over heel veel kennis en helpt jou om de juiste keuzes te maken. 

De kosten 

Een bedrijf kopen klinkt allemaal leuk en aardig, maar heb je al nagedacht over hoe je dit gaat financieren? Je moet ervoor zorgen dat je ongeveer de helft van de kosten zelf kan betalen. Als je laat zien dat jij dit risico neemt en dit kan uitvoeren, zullen investeerders en banken daar positief naar kijken. Naast jouw eigen kosten kan je ook een lening nemen bij de bank en kun je op zoek gaan naar investeerders.

Voordat je de keuze gaat maken om een bedrijf te kopen is het dus belangrijk om een aantal punten goed te overwegen.

Dit vind je misschien ook leuk...