Investeren

Glasvezel: wat is het & wat zijn de voordelen?

In de avond ben je hard aan het werken aan een opdracht die je voor morgen moet inleveren, maar opeens werkt je internetverbinding niet meer. Door het slechte internet heb jij je deadline gemist. Aan deze internetverbinding moet je wat doen, want voordat je het weet gebeurt dit vaker. Als je glasvezel gebruikt zou je dit probleem niet meer hebben. 

Wat is glasvezel? 

Glasvezel is een internetkabel die bestaat uit heel veel dunne vezels. Deze kabels werken in combinatie met licht. Er wordt een laserlicht met hoge snelheid telkens aan en uit geschakeld, op deze manier worden digitale gegevens doorgegeven. Hoe sneller de laser knippert, hoe sneller de informatie wordt gestuurd. 

Er zijn veel verschillende bedrijven die jou helpen met het installeren van een glasvezelnetwerk. Het is wel belangrijk om van tevoren te bedenken waarvoor je de glasvezel gaat gebruiken. Is het bijvoorbeeld voor je werk? Dan kun je misschien beter Zakelijk glasvezel nemen. 

Altijd snelle verbinding 

Zoals al gezegd, is het snelheid van het internet erg snel. Het internet die je hebt via glasvezel is vele malen sneller dan andere netwerken. Ook al gebruiken meerdere mensen in jouw huis het internet, is het internet nog steeds snel. De snelheid verminderd niet met de hoeveelheid mensen die tegelijkertijd internet gebruiken. 

Nu hoef je niet meer uren te wachten als je iets wilt downloaden.

Stabiliteit en kwaliteit 

Glasvezel netwerken hebben een hoge snelheid, maar daarnaast is de verbinding altijd stabiel. De stabiliteit wordt niet beïnvloed door factoren waarop jij geen invloed hebt, dus als jij een grote afstand hebt tot de wijkcentrale is dat geen probleem. Je bent altijd gegarandeerd van een stabiele internetverbinding. Zo hoef je je nooit meer zorgen te maken dat je beeld onscherp wordt.

Alles gaat even snel 

Met kabel internet kun je iets heel snel downloaden, maar zodra je zelf wilt uploaden, kan dit heel lang duren. Bij glasvezel heb je dit probleem niet, hierbij is de uploadsnelheid even snel als de downloadsnelheid. Op deze manier hoef jij niet te stressen als je iets moet uploaden een paar minuten voor de deadline, want dit uploaden is binnen een ogenblik gedaan. 

Verschillende bedrijven die glasvezel aanbieden

Als je een bedrijf hebt is het nuttig om een glasvezel te gebruiken. Je kan bij veel aanbieders zakelijk een glasvezelverbinding afsluiten. Op kantoor gebruiken heel veel mensen tegelijk het internet, en moeten veel mensen bestanden downloaden en versturen. Met veel soorten internet kan dit een probleem zijn, maar bij glasvezel is hier geen sprake van. Daarnaast heeft glasvezel minder last van storingen van buitenaf, zo kom je nooit in de situatie dat er in 1 klap geen internet meer is. 

Als je nooit meer storingen wilt is glasvezel zeker de overweging waard. Dit zelf installeren in jouw huis kan lastig zijn, maar gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Het maakt niet uit waar je woont, maar je kan altijd een glasvezelbedrijf inschakelen om dit te laten doen. Als je in Arnhem of omstreken woont, kun je Glasvezel Arnhem inschakelen om alles te laten installeren.  

Dit vind je misschien ook leuk...