Investeren

Investeren – welke kennis heb je nodig

Het is gemakkelijk om de mening van mensen te vinden over hoe te beleggen op de aandelenmarkt, aangezien iedereen op elk moment een andere kijk heeft op wat te verwachten op de aandelenmarkt, maar meestal kan de mening van mensen erg verwarrend zijn. Het meest voorkomende probleem dat nieuwe investeerders hebben, is hoe ze onder andere goede investeringen kunnen onderscheiden van de slechte, waarin ze moeten investeren, op welk tijdstip ze moeten investeren. Enkele van de vragen die u moet beantwoorden om een ​​goede beslissing te nemen wanneer u wilt investeren, worden hieronder toegelicht.

Is dit een goed moment om in aandelen te investeren?

Als u de kans krijgt dat u de geldmarkten bekijkt te midden van een torenhoge daling, denkt u misschien dat het een vreselijke tijd is om te beginnen met beleggen. Als u de kans hebt dat u er naar kijkt wanneer de aandelen weer opleven, denkt u misschien dat het een goede tijd is.

Geen van beide keren is fundamenteel geweldig of vreselijk in het geval dat u voor de lange termijn investeert (10 jaar of meer). Niemand kan met enige mate van zekerheid voorzien in welke richting het aandelenhandelssysteem zich op een bepaald moment zal bewegen; maar op de lange termijn zijn de aandelenmarkten constant gestegen. Elke beer die adverteert, wordt gevolgd door een kopersmarkt (wanneer de voorraadkosten stijgen). Het is aantoonbaar dat positief trending markten het langer standhouden dan bearmarkten, en de toevoegingen van kopersmarkten hebben de tegenslagen op bearmarkten meer dan gecompenseerd. Naast aandelen kan je ook investeren in goud

Hoeveel risico moet ik nemen?

Een van de meest essentiële basisprincipes van beleggen is de gezellige relatie tussen risico en rendement. Zonder risico kan er geen winst zijn. U zou meer risico moeten nemen als u op zoek bent naar meer opmerkelijk rendement. In dat opzicht kan risico iets zijn om dankbaar voor te zijn, maar alleen in het geval dat u voldoende tijd in overweging neemt om de onontkoombare marktcycli te laten plaatsvinden. Over het algemeen, in het geval dat u een meer uitgestrekte tijdlijn van de onderneming heeft, zou u een opmerkelijkere risicomaatstaf moeten verwachten, omdat er meer kans zal zijn voor de markt om door het hier en daar heen te werken. cycli. Over het algemeen worden begripvolle financiële specialisten gecompenseerd met positieve langetermijnrendementen.

Nieuwe investeerders worden regelmatig aangemoedigd om fundamenteel in gemeenschappelijk geld te investeren, wat een momentopname kan geven en de meest ideale benadering biedt om het risico te verminderen. Door middelen in een aantal verschillende gedeelde activa te stoppen die met verschillende resource-klassen spreken (bijvoorbeeld expansieve ontwikkelingsaandelen, wereldwijde aandelen of obligaties), kunt u de onvoorspelbaarheid aanzienlijk bevorderen zonder dat dit op lange termijn rendement oplevert. Goud kan bijvoorbeeld een goede keus zijn

Als u een investeringsprogramma begint door van maand tot maand incrementele hoeveelheden contant geld te investeren, profiteert u van het gemiddelde van de dollarkosten. Wanneer u een gewijzigde hoeveelheid contanten investeert in een maandelijks uitgangspunt, krijgt u sommige aandelenkosten tegen hogere kosten en sommige tegen lagere kosten vanwege marktveranderingen. Op het moment dat de markt daalt, zal uw verrekende bedrag in dollars meer aandelen kopen. Na enige tijd zouden de normale kosten van uw aandelen lager moeten zijn dan de huidige marktprijs. Door gebruik te maken van het gemiddelde van de dollarkosten, wordt uw nadelige risico na verloop van tijd verminderd.

Wat is mijn investeringsdoel?

De belangrijkste vraag die u moet overwegen voordat u een investering doet, is: “Wat is mijn investeringsdoel?” Uw ondernemingen zullen grenzeloos contrasteren als u bijvoorbeeld geld probeert te sparen voor uw pensioen, in plaats van geld te sparen voor een voorschot op het huis. Omdat de dingen zijn wat ze zijn, vraagt ​​u uzelf af: “Is deze onderneming geneigd mij te helpen mijn doel te bereiken?”

Wat is mijn risicotolerantie?

Als uw beleggingsdoelstelling is om te profiteren zoals verstandig zou zijn en u kunt elk gevaar verdragen, dan zou u moeten investeren in de Nationale Loterij. Hoe dan ook, middelen in loterijen steken, belooft praktisch dat u uw ondernemingsdoel niet zult bereiken. Er zijn speculaties voor elk niveau van risicobestendigheid. Maar als u geen risiconemer bent, is investeren in langetermijninvesteringen de sleutel.

Wat gebeurt er als deze investering nul wordt?

Van de 12 aandelen in de aandelenlijst van 1896 is alleen General Electric nog in bedrijf, de andere elf bedrijven in het eerste record zijn ofwel failliet gegaan of zijn opgeslokt. Er is een reële aannemelijkheid dat elke investering die u doet, naar nul zou kunnen dalen terwijl u deze claimt. Vraag uzelf af: “Zal ik financieel verpletterd worden als deze speculatie naar nul gaat?” Als het antwoord ja is, waag het dan niet.

Wat is mijn investeringstijdsbestek?

In de regel geldt dat hoe groter uw toegewezen investeringstijd is, hoe meer risico u kunt nemen in uw investeringsportefeuille, aangezien u meer kans heeft om te herstellen van een verwisseling. Evenzo, in het geval dat u iets opzij zet voor uw pensioen en u decennia verwijderd bent van ontslag, kan het veel goeds beloven om middelen in iets illiquide te steken (zoals een vastgoedbelegging). “Biedt deze onderneming veelbelovend vanuit een planningsperspectief?”

Wanneer en waarom zal ik deze investering verkopen?

Als je weet waarom je ergens middelen in steekt, zou je heel slim moeten bedenken wanneer je het moet verkopen. Als u een aandeel hebt gekocht omdat u voor elk jaar een inkomensontwikkeling van 20 procent verwachtte, zou u moeten anticiperen op het aanbieden van het aandeel als de inkomensontwikkeling niet aan uw wensen voldoet. Als u een aandeel hebt gekocht omdat u van het dividendrendement genoot, bied het aandeel dan aan als het winstrendement daalt.

Met wie investeer ik?

Het is buitengewoon moeilijk om het karakter en de capaciteit van iemand te beoordelen in het licht van een afbeelding in twee passages die toegankelijk is in het jaarverslag van een organisatie of een algemeen winkeloverzicht. U moet echter in ieder geval weten aan wie u uw geld toevertrouwt. Wat is hun verleden? Dingen om op te hopen zijn een lange, vruchtbare trackrecord en een goed dividend en omzet.

Heb ik speciale kennis?

Een gevierde beleggingsexpert is van mening dat normale individuen een buitengewoon gunstige positie innemen ten opzichte van beleggingsexperts op gebieden waar ze werken, in het licht van het feit dat geen enkele beleggingsprofessional ooit meer zal weten over een branche dan iemand die erin werkt. Vraag uzelf af: “Stop ik middelen in iets waarvan ik iets weet, of stop ik middelen in iets waarvan een of andere specialist iets weet?”

Het kan me niet schelen hoe geweldig iets klinkt. In het geval dat ik niet helemaal zie hoe het werkt, zal ik er geen middelen in steken.

In het geval dat een investering niet duidelijk kan worden verduidelijkt, impliceert dit een van de twee dingen:

De persoon die het verduidelijkt, begrijpt het ook niet, of er is iets met de investering die het individu probeert weg te stoppen.

Bovendien is een van de grootste sleutels tot bewonderenswaardig beleggen het naleven van uw afspraak in goede en slechte tijden.

Dat is moeilijk. Zelfs de beste investeringsmethodologieën kennen inderdaad enorme periodes die u doen heroverwegen. Om je in die extreme tijden aan je regeling te houden, is een praktisch religieus-achtige overtuiging vereist dat de zaken zullen draaien.

Bovendien is de beste manier om een ​​dergelijke overtuiging te hebben, te begrijpen waarom u investeert zoals u bent en wat elk onderdeel van uw overeenkomst voor u tot stand brengt. Zonder een goed begrip, zult u zich waarschijnlijk beter beschermen tegen de belangrijkste indicatie van ongemak.

Waarom bezit ik die investering nog steeds?

Het is een slimme gedachte om af en toe door uw beleggingsportefeuille te kijken om ervoor te zorgen, ongeacht of u uw aandelen moet claimen. Het aanbieden van een investering voor een ongeluk of het aanbieden van een grote kampioen is buitengewoon lastig. Hoe het ook zij, het grootste onderscheid tussen beginnende en professionele beleggers is dat professionele beleggers niet gepassioneerd verstrikt raken in hun investering en zichzelf kunnen ontdoen van hun investering zonder zichzelf te schoppen als de investering steeds meer aanzien wint.

Moet ik mijn eigen investeringen beheren?

Het is buitengewoon moeilijk voor een beginnende belegger om goed te presteren dan een professionele beleggingsexpert. Als u niet voldoende energie of zin heeft om met uw investering om te gaan, zou u moeten overwegen om een ​​expert te betalen om het voor u te doen. Elke belegger wil winst maken, dus het kan geen kwaad om uw investering in goede handen te vertrouwen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *