Investeren

Tweedehands machines inkopen: hoe gaat dat in zijn werking?

De laatste tijd investeren steeds meer mensen in tweedehands machines. Een goede gebruikte machine is in de meeste gevallen beter dan een goedkope nieuwe machine. Het kopen van tweedehandse machines brengt heel veel voordelen met zich mee. Als je aan het twijfelen bent om dit te doen is het belangrijk om te weten hoe deze inkopen te werk gaan. 

Oriënteren is erg belangrijk

Er zijn zoveel verschillende tweedehandse machines die jij kan inkopen, van gebruikte heftrucks tot een gebruikte kotterbank. Als je een kotterbank gebruikt wilt aanschaffen, dan is het van belang dat je je wel goed oriënteert. Eigenlijk bij elke tweedehandse machine is het van belang dat voordat je het wilt kopen, je vooraf goed onderzoek moet doen. Machines zijn erg duur, dus het zou zonde als je in iets slechts hebt geïnvesteerd. 

Als eerste moet je erachter komen wat het bouwjaar is van de machine. Als je het bouwjaar weet kun je reviews van deze machine uit hetzelfde bouwjaar online lezen. Vervolgens moet je met behulp van de foto’s kijken wat de slijtage is. Als laatste is het belangrijk om het tweedehandse product te vergelijken met het nieuwe product, let hierbij op het prijsverschil van de tweedehandse en de nieuwe. 

Op locatie kijken en eventueel testen

Als je na al het onderzoek nog steeds heel geïnteresseerd bent, is het tijd om een afspraak in het echt te maken met iemand die het product verkoopt. Op deze manier kan je de machine in het echt zien in plaats van op de foto’s. Kijk als eerste naar de slijtage in het echt, het kan zijn dat het op de foto niet even goed te zien is als in het echt. Het allerbelangrijkste is om de machine te gaan testen. Als dit testen goed gaat, dan weet je dat de machine het nog waard is. Vanaf dat moment kun je ook overwegen of je het product wilt.

Dit vind je misschien ook leuk...