Investeren

Waarom zijn doorrolstellingen van belang?

Steeds meer bedrijven zijn enorm aan het uitbreiden na de corona pandemie. Bedrijven maken flinke omzetten en willen op verschillende manieren in hun onderneming investeren. Veel van deze bedrijven hebben een magazijn en dit komt doordat er veel bedrijven zijn die hun producten op het internet verkopen. Voor de verkoop van producten op het internet, is het heel erg handig om een magazijn te hebben. Je kunt op deze manier een grote voorraad hebben en dat is natuurlijk heel erg handig. Met het groeiende aanbod van consumenten die op het internet spullen bestellen, is het normaal dat je gaat investeren in het magazijn. Veel van deze investeringen hebben te maken met het aanschaffen van stellingen. Doorrolstellingen, palletstellingen en draagarmstellingen zijn erg populair om te hebben in een magazijn.

Doorrolstellingen zijn vooral handig en zie je steeds vaker terugkomen in een magazijn. Bedrijven willen hun magazijn namelijk effectief inrichten, zodat de processen binnen een magazijn veel minder lang duren. Ze kunnen op deze manier kosten besparen op verschillende processen en dat is winstgevend voor het bedrijf. Wil jij weten wat een doorrolstelling precies is? En waarom het handig is? In dit artikel gaan we alles vertellen over een doorrolstelling, zodat je er meer over te weten komt.

Wat zijn doorrolstellingen?

Wanneer je een magazijn voor het eerst inricht of aan het verbouwen bent, is de kans groot dat je stellingen gaat kopen. Het kopen van stellingen kan heel erg ingewikkeld zijn en dit komt doordat er veel soorten zijn. De doorrolstellingen zie je steeds vaker terugkomen en dit komt doordat ze processen effectief kunnen maken. Een doorrolstelling kan het beste worden beschouwd als een palletstelling waarin rollenbanen geïnstalleerd zijn. Door deze rollenbanen kunnen de goederen die er op zitten makkelijk worden doorgerold naar achteren. Voor deze stellingen zijn 2 gangpaden nodig en hier moet je dus goed rekening mee houden. 

De doorrolstellingen zijn niet voor iedere bedrijf even nuttig, maar wel voor bedrijven met een hoge doorvoersnelheid. Bij bedrijven die veel doen aan orderpicking, is dit dus heel erg handig. Ook de doorrolstellingen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Hierbij is het van belang om altijd te kiezen voor kwaliteit, zodat je er zeker van bent dat de stelling ook echt lang meegaat.

Voordelen

Doorrolstellingen zijn heel erg handig om te hebben en hier zitten ook meerdere voordelen aan verbonden. Het kan de ideale oplossing binnen jouw bedrijf vormen en het zorgt vooral voor versnelde magazijnprocessen. Goederen kunnen namelijk snel doorgevoerd worden en dit verhoogt het aantal bestellingen dat per uur verwerkt kan worden. Daarnaast bespaar je een hoop ruimte en dit komt doordat het ook gebruikt kan worden als opslag voor goederen. Ruimte is heel erg kostbaar in een magazijninrichting en hier hebben veel bedrijven problemen mee. Doordat de goederen automatisch naar het gedeelte rollen waar ze uitgenomen worden, hoeft een werknemer de goederen niet zelf helemaal te pakken. Je kunt op deze manier op arbeid besparen en dit is natuurlijk erg handig voor het ziekteverzuim.

Dit vind je misschien ook leuk...