Ondernemen

3 manieren om extra geld te verdienen

Zit je een beetje krap bij kas? Of is er iets waar je graag voor wilt sparen? Lees dan in dit artikel 3 manieren om extra geld te verdienen naast je baan.

Ga teksten vertalen of redigeren

Heb je een talenknobbel? Dan kan je makkelijk geld online verdienen door teksten te vertalen of te redigeren. Online vind je vele kortdurende en langdurende opdrachten om dit te doen. Dit is bovendien erg makkelijk te combineren met een baan, omdat je het in principe kan doen wanneer en waar je wilt. Je moet je alleen houden aan de deadline. Een nadeel van deze klusjes is dat je hiervoor meestal zzp’er moet zijn. Je moet dus wel ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel. Dit betekent ook dat je zelf je belastingen moet regelen. In sommige gevallen kan je werken met kwitanties, waardoor je niet ingeschreven hoeft te staan bij de Kamer van Koophandel. Je mag dan niet te veel geld verdienen per jaar en niet te vaak werken. Je moet dan alsnog inkomstenbelasting afdragen.

Aan de slag als pakketbezorger

Er is een groot tekort aan pakketbezorgers. Hierdoor is het erg makkelijk om aan de slag te gaan als pakketbezorger. Dit kan je ook alleen in het weekend en/of de avond doen. Dit maakt dat het goed is te combineren met een fulltime of parttime baan. Je kunt dit doen als zzp’er of in loondienst. Ga je als zzp’er aan de slag en gebruik je een eigen auto? Dan moet je je bestelauto verzekeren. Zo ben je verzekerd als er iets gebeurd tijdens het werken. Je

bestelbus verzekeren hoeft niet duur te zijn. Vergelijk de verschillende verzekeringen om de goedkoopste verzekering te vinden. Gebruik je een auto van de zaak? Dan is de verzekering al geregeld.

Sportief werken als fietsbezorger

Wil je sporten en werken combineren? Ga dan aan de slag als fietsbezorger. Werken als fietsbezorger kan ook in de avond en/of het weekend. Je kunt voor verschillende bedrijven aan de slag als fietsbezorger. Zo kun je fietsbezorger zijn voor een postbezorger, specifieke winkels, restaurant of maaltijdbezorger. Bij sommige organisaties moet je je eigen fiets gebruiken en bij andere organisaties leen je een fiets van de organisatie. De meeste leenfietsen zijn elektrisch, waardoor je een stuk sneller kunt fietsen.

 

Wil je liever na je vaste baan niet meer uit huis? Dan is een online baan een betere keuze, zoals het redigeren van teksten. Er zijn echter nog veel meer mogelijkheden om vanuit huis te werken, zoals als klantenservicemedewerker.

 

Dit vind je misschien ook leuk...