Ondernemen

De belangrijkste redenen om kerstpakketten weg te geven

Het is een traditie om in de feestelijke maand december iets aan je personeel te geven. In de regel is dat een mooi kerstpakket. Kerstpakketten heb je in verschillende soorten, maten en prijsklassen. Doorgaans bevatten de pakketten lekkernijen, drankjes en andere leuke producten waar je personeel iets aan heeft. Met een kerstpakket spreek je niet alleen waardering uit, maar je beloont het personeel ook voor het afgelopen jaar. Waarin er hard gewerkt en gepresteerd is. Maar dat is zeker niet de enige reden om een pakket weg te geven en in onze blog zetten we de belangrijkste redenen voor je op een rijtje.

Kerstpakketten als beloning

Als bedrijf moet je ieder jaar weer winstgevend zijn en dat kun je alleen bereiken met hulp van goed personeel. Ze werken zich figuurlijk en soms letterlijk in het zweet om de gestelde targets te kunnen halen. In december is altijd ruimte voor wat rust en reflectie. En bovenal is het een mooi moment om je personeel te bedanken voor het harde werken. Kerstpakketten mogen dan ook zeker als een mooie beloning worden gezien. Een groot voordeel is dat je ook je waardering uitspreekt zonder dat je iets hoeft te zeggen.

Relatief goedkoop cadeau

Kerstpakketten heb je in verschillende prijsklassen, maar het zijn nog altijd relatief goedkope cadeaus. Voor enkele tientallen euro’s heb je al een mooi en goed gevuld pakket dat kunt weggeven. Wanneer je veel medewerkers hebt kan het aardig in de papieren lopen, maar met fiscaal voordeel is het een relatief goedkope investering om je personeel te belonen en ook om te motiveren. Een kerstpakket kost het bedrijf dus nauwelijks of zelfs helemaal niets. Dus voor het geld hoef je het niet te verzuimen om een kerstpakket uit te delen.

Kerstpakketten zijn meer dan welkom

Als werkgever heb je er wel of geen weet van, maar niet iedereen heeft de financiën om tijdens de feestdagen groots uit te pakken. Kerstpakketten kunnen dan ook een meer dan welkome aanvulling zijn op de beperkt gevulde voorraadkast van je personeelsleden. In het pakket zitten vaak lekkernijen, zoals chocolade, chips of popcorn. Of juist lekkere drankjes, zoals een speciaal biertje of een goede fles wijn. Uiteraard afhankelijk van welk kerstpakket je kiest. Maar het staat hoe dan ook buiten kijf dat de lekkernijen en lekkere drankjes voor veel mensen meer dan welkom zijn.

Belangrijke tip! Koop voor iedereen kerstpakketten

We hebben nog een belangrijke tip voor je, want het is belangrijk dat je iedereen hetzelfde kerstpakket geeft. Van de stagiair tot aan de verkoopmanager en van de magazijnmedewerker tot aan de leden van de administratie. Iedereen is tijdens de feestdagen gelijk en wanneer iedereen dezelfde kerstpakketten krijgt voorkom je scheve gezichten en vooral veel onvrede. Natuurlijk zou je de één beter willen belonen dan de ander, maar het is verstandiger om dit op een ander tijdstip te doen met bijvoorbeeld een aanvullende bonus of een andere vorm van een beloning. Dat hoeft overigens niet per se in december te zijn. 

Een leuk kerstgeschenk bestel je natuurlijk online!

Dit vind je misschien ook leuk...