Ondernemen

Een handige webmail voor je bedrijf

Bereikbaarheid is een goed aspect om rekening mee te houden wanneer je een goed groeiend bedrijf wil worden. Het is dan ook heel belangrijk dat je een goede webmail hebt waar het personeel goed mee overweg kan. Er zijn veel betaalde online webmails maar er zijn ook een aantal gratis varianten te verkrijgen. Het is handig om alles goed te verkennen zodat je voor de juiste variant kiest.

Handig in gebruik

Een van de belangrijkste aspecten is dat jouw werknemers goed met de online webmail overweg kunnen. Het is fijn wanneer dit goed lukt en handig iets om te gaan doen is wanneer je op vakantie bent, dat de telefoon bijvoorbeeld wordt doorgeschakeld en dat ze een mailtje of een smsje van je krijgen. Daarnaast kan je ook vaak een automatisch antwoord instellen voor als je er niet bent. Super handig om te gaan gebruiken.

Let op welke features je allemaal wil hebben

Wil je een mailprogramma dat gelinkt zit aan de drive bijvoorbeeld of ga je liever voor een losstaande webmail? Het is handig om hier en daar wat overlap te hebben zodat jouw werknemers ook niet aan tientallen verschillende platforms hoeven te gaan werken en dat in de gaten te gaan houden. Dat kan namelijk erg lastig maar ook erg verwarrend zijn. Daarnaast is het juist handig om ook te zorgen dat mensen de juiste features goed onder de knie krijgen en hiervoor is een handig online webmail ook handig.

Zorg voor veiligheid

Tot slot is dit eigenlijk wel een van de belangrijkste aspecten van de webmail; het moet een veilige webmail zijn. zo moet het een kliksafe webmail zijn om te voorkomen dat een werknemer of jijzelf bijvoorbeeld op de verkeerde mail klikt en er dan iets niet goed is gegaan. Er zijn namelijk vaak veel phishing mails in omloop en het is wel gevaarlijk wanneer iemand daarop blijkt te klikken. Er is online genoeg over te vinden, lees je er dan ook goed over in zodat je veilig te werk kan.

Dit vind je misschien ook leuk...