Ondernemen

Een nieuwe website: wat komt er bij kijken?

Als jij een eigen bedrijf hebt is het handig om een website te maken. Door middel van een website kun je je bereik vergroten en informatie delen over het bedrijf. Bij het maken van een website komt veel kijken. Het is belangrijk dat je weet wat je te doen staat voordat je een website gaat maken. 

Een mooi ontwerp 

Het eerste wat je ziet als je klant op de website komt is het ontwerp. Dit is het eerste waar je aan moet beginnen als je een website gaat maken. Je hebt 3 verschillende soorten ontwerpen: Functioneel, grafisch en technisch. Bij functioneel ontwerpen gaat het erom welke functies jij wilt dat jouw website heeft. Grafisch ontwerp heeft te maken met het uiterlijk van de website en bij een technisch ontwerp gaat het vooral om hoe hele ontwerp in elkaar zit. 

De inhoud 

Als je hebt uitgevogelt hoe het ontwerp eruit gaat zien en in elkaar zit, dan moet je bedenken wat jij voor inhoud wilt op de website. Je moet ook goed kijken waar je de inhoud op de website plaatst. Belangrijke informatie is nuttig om op de hoofdpagina te zetten, hierdoor kan de klant dit meteen lezen. Het is belangrijk om op een vaste plek op de website neer te zetten hoe klanten jou kunnen contacteren. Zo kunnen ze jou altijd contacteren als dat nodig is.

Een goede SEO 

Als de website eenmaal hebt gemaakt, wil jij natuurlijk dat jouw website op Google te vinden is. Hiervoor kan je SEO gebruiken, want hoe hoger deze score, hoe hoger jij komt in Google. Maar als jij een goede website hebt gemaakt, moeten de zoekopdrachten wel goed komen! 

Lijkt jou dit allemaal teveel werk, dan kun je een webdesigner om hulp vragen. Een designer heeft al veel websites gemaakt en kan jou hierbij goed helpen. Als jij jouw wensen doorgeeft, kan de designer voor jou de perfecte website maken. 

Dit vind je misschien ook leuk...