Ondernemen

Een private netwerk: wat is dat precies?

Private netwerk zijn IP-adressen die niet terug kunnen worden gevonden op het internet. Dit zorgt er dan voor dat je in prive gebruik kunt maken van private netwerk. Veel bedrijven die werken met cliënten, kiezen er vaak voor om met private netwerk te maken. De gegevens van de cliënten blijven namelijk prive waardoor er geen mogelijkheid is dat de gegevens zullen lekken. Het lekken van de gegevens worden altijd veroorzaakt door hackers. Hackers zoeken namelijk altijd een manier om binnen de gegevens van de bedrijven te komen. Hierdoor is het van belang om dit tegen te gaan en te werken aan je private netwerk. 

Private network, wordt dit veel gebruikt door bedrijven?

Private network wordt gebruikt door bijna alle grote bedrijven. Met een private network kan je Ip-adres niet worden gesilianeed. Hierdoor blijf je leuk gezegd onder de radar. Voor hackers ben je geen makkelijke prooi. Hackers hebben namelijk niet de mogelijkheid om binnen deze private network te komen. De private network is namelijk erg beveiligd. Hierdoor maken veel kwetsbare bedrijven gebruik van de private network. Private network wordt ook vaak gebruikt voor bepaalde instanties. Zo kun je denken aan de gemeente of aan de rechtbank. Ook in zorghuizen is het noodzakelijk om met de private network te werken. De gegevens van de cliënten mogen namelijk niet naar buiten komen.

private network? Schakel ook private apn in

Als je een private network hebt, dan heb je dit alleen op IP-adressen. Dit betekent dat je op de laptop gebruik kunt maken van de private network. Wanneer je op de telefoon ook een aantal gegevens op wilt zoeken, dan is het van belang dat je private apn aanschaft. Dit betekent dat je dan ook veilig op je telefoon met je werk bezig kunt zijn. Apn is de afkorting van Access Point name. De apn is een verbinding tussen een mobiel netwerk en een IP netwerk. Voor grote bedrijven is het erg handig om de private apn aan te schaffen. Je kunt dan namelijk veilig via je telefoon bezig met het werk. Deze informatie kan dan ook niet naar buiten komen. Ook voor bedrijven in de zorg, is het noodzakelijk om dit aan te schaffen. Deze gevoelige informatie mag namelijk niet naar buiten komen.

Is een private network verplicht als je een bedrijf hebt

Een private network is niet verplicht om aan te schaffen als je met klanten werkt. Wel dien je dit aan te geven als je de klanten in het systeem wilt zetten. Als je dit niet doet, kan het voorkomen dat je een hoge boete kunt verwachten. Dit staat namelijk onder de privacyschending. Als je werkt met cliënten, dan is het wel verplicht om een private network aan te schaffen. De gegevens van de cliënten mogen op geen één reden lekken. Als dit wel gebeurd, kun je hier een hoge boete voor verwachten. In zorghuizen heb je namelijk te maken met veel gevoelige informatie. Als je niet werkt met een private network, heb je de kans dat deze gevoelige informatie gaat lekken. 

Dit vind je misschien ook leuk...