Ondernemen

Haal de sleur uit je kerstpakketten met deze ideeën!

‘Wat zat er dit jaar in jouw kerstpakket?’ Kerstpakketten – Kerstpakkettenplaza zijn een veelbesproken onderwerp in de wandelgangen. Geef je jouw werknemers elk jaar hetzelfde kerstpakket? Dan is de verrassing er wel vanaf. Laat een kerstpakket niet op je werknemers overkomen alsof het voor jou een vervelende verplichting is. In veel bedrijven is het jaarlijkse kerstpakket in een sleur terecht gekomen. Dat kun jij voorkomen door je te laten inspireren door deze ideeën! 

Zorg voor een zalig buitenland gevoel

Tijdens de feestdagen zitten we midden in de winter. De koude en grijze dagen eisen hun tol. Laat je werknemers daarom lekker wegdromen met een zalig buitenland gevoel, door internationale kerstpakketten aan te bieden. Is er misschien een interessant land waar jullie veel zaken meedoen? Neem dat eens als thema. Zo kun je bijvoorbeeld Amerikaans getinte kerstpakketten samenstellen. Of kies in deze donkere dagen voor kerstpakketten met een zonnige Zuid-Europese touch. Denk aan een pakket met Italiaanse of Spaanse producten. 

Aparte kerstpakketten voor mannen en vrouwen

Geef je iedereen hetzelfde kerstpakket? Dat is uiteraard wel zo praktisch, maar het is daardoor wel lastiger om iedereen tevreden te stellen. Je kunt dit probleem al voor een groot deel beperken door bijvoorbeeld aparte kerstpakketten aan te bieden voor mannen en vrouwen. Veel aanbieders van kerstgeschenken hebben dit onderscheid al in hun aanbod opgenomen. Denk bijvoorbeeld aan een kerstpakket met toiletartikelen voor vrouwen en een kerstpakket met toiletartikelen alleen voor mannen. 

Wat dacht je van een bijzonder cadeau?

Een veelgehoorde klacht over kerstpakketten is dat het soms een ratjetoe aan producten is, die vaak ongeopend in de kast blijven liggen. Daarmee stel je je werknemers teleur en het is bovendien zonde van je geld. Waarom kies je daarvoor in de plaats niet voor één bijzonder cadeau? Wat dacht je van een nostalgisch bordspel dat ideaal is om te spelen met vrienden of familie tijdens de kerstdagen. Een andere tip is een lekkere badjas, uiteraard met het bedrijfslogo, om tijdens de kerstvakantie heerlijk in te ontspannen. Daarnaast zijn er nog tal van leuke gadgets, waaruit je kunt kiezen en waarmee je je werknemers past echt kunt verrassen.

Laat je werknemers zelf hun kerstpakketten samenstellen! 

Zijn de kerstpakketten elk jaar een ‘hot item’ en is het lastig om iedereen blij te maken? Dan bestaat er ook de mogelijkheid om werknemers zelf hun kerstpakket te laten samenstellen. Steeds meer aanbieders van pakketten hanteren dit ‘eigen keuze kerstpakketten concept’. Je bepaalt een prijscategorie en je werknemers krijgen een uitgebreid assortiment aan traditionele pakketten, wijn, geschenken en belevenissen te zien, waaruit ze kunnen kiezen. Wil je met het geven van een kerstpakket ook meteen aan goede doelen schenken? Dan kan je werknemer soms ook zelf aangeven naar welk goede goed zijn voorkeur uitgaat. Eén ding is zeker, met deze pakketten, kan niemand meer ontevreden zijn!

Dit vind je misschien ook leuk...