Ondernemen

Hoe word ik interimmer?

Heb jij behoefte aan meer vrijheid en zelfstandigheid in je zakelijke bestaan? Als interimmer kun je zelf bepalen welke opdrachten je doet, hoeveel je werkt, met wie en tegen welk tarief. Je bent dan veel vrijer dan wanneer je in dienst bent van een bedrijf en voor een baas werkt. Toch vinden mensen het vaak best spannend om de zekerheid van een vast dienstverband op te zeggen voor een bestaan als zelfstandige zonder personeel. Het kan heel interessant zijn om wel de sprong te wagen en jezelf op een andere manier in de markt te zetten dan je voorheen hebt gedaan. In dit artikel gaan we in op de mogelijkheden en vertellen we je welke stappen je moet zetten om Zzp’er te worden en succesvol te zijn met je eigen bedrijf. Lees snel verder als jij droomt van een leven met meer vrijheid en heel gaaf werk.

Registreer je zaak bij de KVK

De eerste stap die je mag zetten als je wilt starten als interimmer is om je in te schrijven bij de Kamer Van Koophandel. Met die inschrijving is jouw eigen bedrijf een feit. Zonder dat kun je ook geen belastingaangifte en dergelijke doen en dat is wel verplicht in Nederland. Met die inschrijving van de KVK krijg je een nummer van de belasting en kun je BTW aangifte doen. Voor de inschrijving heb je een naam en een vestigingsadres nodig. De naam mag je zelf bedenken en het adres dat je gebruikt mag gewoon je thuisadres zijn als je zelf geen kantoor hebt van waaruit je werkt als ZZP’er.

Meld je aan als interimmer

De volgende stap is om kenbaar te maken in de markt van jouw expertise dat je beschikbaar bent voor tijdelijke opdrachten. Zo kunnen opdrachtgevers je vinden en kun je snel aan de slag bij een interessante opdrachtgever. Als interimmer moet je zelf zorgen dat je opdrachten binnenhaalt, dat is onderdeel van je ondernemerschap. Het vraagt van je dat zorgt voor je eigen omzet en dat je je eigen opdrachten vindt. Zonder opdrachten zit je op de bank en heb je geen inkomen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Hieronder vertellen we je hoe je opdrachten kunt vinden en waar.

Ga actief op zoek naar opdrachten

Als je als interimmer actief op zoek gaat naar interim opdrachten, dan vergroot je de kans dat je snel een leuke uitdaging vindt aanzienlijk. Meld je aan op online sites waar opdrachtgevers en opdrachtnemers elkaar vinden, vertel op social media dat je voor jezelf bent begonnen en maak kenbaar in je netwerk dat je in te huren bent voor mooie klussen.

Zorg als interimmer voor continuïteit

Als interimmer is de tijd voorbij dat je elke maand salaris gestort krijgt op je bankrekening. Je mag nu zelf zorgen  dat er genoeg geld binnenkomt om van te leven. Zorg dat je altijd in the picture bent bij bedrijven zodat je moeiteloos van de ene opdracht in de andere rolt. Dat geeft rust en maakt het ondernemen nog veel leuker.

Dit vind je misschien ook leuk...