Ondernemen

Servers: dit moet je er over weten als ondernemer

Als jij een ondernemer bent met een bedrijf, is het belangrijk dat jij een goede server hebt. Er zijn verschillende servers die jij kan kiezen voor het bedrijf, dus je moet je hierin goed verdiepen. Bij deze keuze zijn er een aantal dingen die je moet weten over servers. Benieuwd wat je moet weten? Lees dan vooral verder.

Wat houdt een server in? 

Het is allereerste belangrijk om te weten wat een server precies is. Bij een server gaat het grotendeels over computers. Het is als het ware een soort software die ervoor zorgt dat er bepaalde taken worden uitgevoerd. Er zijn verschillende type servers. Je kan dus ook meerdere servers tegelijk laten werken op een computer. 

Waarom heeft een bedrijf een server nodig? 

Met een server kan je makkelijk al je gebruikers onthouden, maar je kunt ook bestanden delen. Voor een bedrijf is het fijn om deze functie te hebben. Als ondernemer wil je graag alle bestanden op 1 plek bij elkaar kunnen houden en deze niet kwijtraken, dit kan met behulp van een server. Daarnaast is de veiligheid die jij over je bestanden hebt op een server heel groot, en deze veiligheid is fijn om te hebben als ondernemer. 

Verschillende soorten servers 

Er zijn veel servers waaruit je kan kiezen. Je hebt bijvoorbeeld een FTP server dit zorgt ervoor dat de bestanden tussen computer makkelijk worden uitgewisseld. Ook heb je een SQL server, deze kan je helpen met taken die te maken hebben met een relationele database. Er bestaat ook een game server, deze server is vooral bedoeld voor mensen die gamen. Deze server verbindt netwerk games met elkaar. Naast deze 3 servers heb je nog veel meer servers dit zijn enkel een paar voorbeelden.

Goedkoop is duurkoop

Schaf niet de goedkoopste server aan, want goedkoop is duurkoop. Investeer in een server met goede kwaliteit, ook al is deze iets duurder. Deze servers laten jou je gang gaan en voorkomen storingen. Als je de allergoedkoopste server kiest, die kwalitatief niet goed is, kan jij hier maar een aantal jaar mee door. Het veroorzaakt ook veel verstoringen. 

Een goede bereikbaarheid 

Bij een bedrijf is het van belang dat je de server bereikbaar is voor alle werknemers. Als je heel veel werknemers hebt moet je dus een server aanschaffen met veel ruimte, zodat de server goed blijft functioneren. Je moet ook een server uitkiezen die een groot geheugen heeft, want als veel mensen de server gebruiken, is er heel veel geheugen nodig. 

Type bedrijf 

Welke server jij kiest heeft ook te maken met het soort bedrijf dat je hebt. Je moet je daarom goed inlezen in de verschillende soorten servers. Voor het ene bedrijf is de ene server beter dan de andere. 

Als jij een ondernemer bent die een bedrijf heeft, is het dus fijn om een server te hebben. Je moet je echter wel goed verdiepen in welke soort servers er zijn, want straks heb je een verkeerde server en kan je er helemaal niks mee. Dat zou natuurlijk super zonde zijn.

Dit vind je misschien ook leuk...