Ondernemen

Teambuilding in Corona tijd: boost je connecties met jouw collega’s

De één blijft het liefst voor altijd thuis werken, de ander kan niet wachten om terug naar kantoor te gaan: de meningen over thuiswerken zijn verdeeld. Wat je ook vindt, niemand vindt het leuk om contact te verliezen met collega’s. En dat niet alleen, wist je dat een hecht team beter presteert op de werkvloer? Thuiswerken heeft dus niet alleen een effect op de mentale gesteldheid van jou en je team, maar ook op professionele prestaties. Teambuilding biedt een oplossing. Maar, hoe doe je verantwoordelijk teambuilding activiteiten zonder de corona maatregelen te breken?

Ga naar buiten

Zijn jij en je collega’s geen koukleumen? Ga naar buiten! Ondanks dat de winter zijn intrede doet, zijn er genoeg activiteiten die je buiten kunt doen. Buiten is het een stuk makkelijker dan binnen om op afstand van elkaar te blijven. Je kunt naar het bos gaan, naar het park of zelfs een dagje naar het strand. Hier kun je allerlei verschillende teambuilding spellen organiseren die de samenwerking en communicatie binnen je team verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan spellen zoal mijnenveld, leugen of waarheid, of estafettes. Kies bij voorbaat spellen waarbij je veel beweegt. Na afloop kun je opwarmen met een kop warme chocolademelk met slagroom of een glaasje glühwein. 

Online teambuilding activiteiten

Minder zin om de kou in te gaan? Teambuilding kan ook op afstand. Organiseer een online event voor je team waarin je aan de slag gaat met communicatie, samenwerking en kennismaking. Online activiteiten zijn ook erg geschikt voor de teams die iets minder geld tot hun beschikking hebben. Leer je collega’s kennen tijdens een online quiz of win leuke prijzen met online Bingo. Ook kun je een stappen challenge organiseren. Het teamlid dat de meeste stappen zet, wint een prijs. Iets minder inspiratie? Je kunt ook altijd een online vrijdagavond borrel organiseren. Dit kun je ook altijd naast andere online activiteiten doen.

Binnen op 1,5 meter

Ook binnen kun je nog altijd verantwoordelijk activiteiten organiseren. Zorg er altijd voor dat je minimaal 1,5 meter afstand van elkaar houdt en dat je mondkapjes draagt. Spreek af in een grote ruimte met genoeg ventilatie. Als je aan al deze eisen kunt voldoen, kun je prima een teambuilding activiteit organiseren die binnen plaatsvindt. Alle bovenstaande online activiteiten kun je op kantoor doen, maar dan met de gezelligheid van bij elkaar zijn. En wees eerlijk, grappen met onze collega’s hebben we allemaal gemist na het vele thuiswerken toch?

Wat kun je verwachten tijdens een teambuilding dag? 

Bovenstaande activiteiten kun je zelf organiseren. Maar als je échte professionele teambuilding wilt, kun je het beste een specialist zoals TeamSpeling inhuren. Je weet dan zeker dat je alles uit je activiteiten haalt en dat je team aan het einde van de dag iets heeft geleerd over samenwerking, communicatie en elkaar. Ook weet je zeker dat een specialist meer ervaring heeft dan jij met het verantwoordelijk organiseren van teambuilding activiteiten. Kijk daarom snel wat de opties zijn als je een specialist wilt inhuren. 

Dit vind je misschien ook leuk...