Ondernemen

Wat is het verschil tussen Kiss Cut-stickers en gestanste stickers?

Schijn bedriegt als het om stickertypes gaat, soms kun je de ene sticker met de andere verwarren. Zo lijken gestanste stickers op kiss cut stickers, maar er zijn wel degelijk verschillen tussen deze twee. In deze blog gaan we er dieper op in.

Gestanste stickers

Gepersonaliseerde stickers geven je de mogelijkheid en de middelen om elke gewenste afbeelding te maken, zonder beperkingen. Met een gestanste sticker snijden snijmachines dwars door het vinyl en het rugmateriaal, naar de exacte vorm van je sticker. Dus wat je ziet is wat je krijgt als je het eraf haalt.

Het rugpapier bestaat uit twee delen, zodat het gemakkelijk kan worden afgepeld om te scheiden. Als je veel stickers wilt aanbrengen, kun je gestanste stickers op rol nemen. Dit bespaart tijd en vermindert ook papierrestafval.

Waarom een kiss cut sticker anders is

Op maat gemaakte kiss-cut stickers hebben allemaal dezelfde kenmerken en functionaliteit als gestanste stickers met één groot verschil. Bij het verwijderen van het rugpapier wordt een kiss-cut sticker niet volledig door het rugpapier geknipt. Het snijdt alleen door het vinyl van een kiss-cut sticker zelf.

Bij het kiss-cut productieproces blijft het rugpapier rond je sticker zitten, dus het is iets gemakkelijker te verwijderen. Om dit te bereiken, worden snijmessen lasergestuurd en deze kunnen met gemak precies tot aan de rand snijden.

Wat zijn de beste toepassingen voor elk type sticker?

Kiss cut stickers  zijn gemakkelijker te hanteren en aan te brengen. Terwijl gestanste stickers meer ingewikkelde vormen en ontwerpen kunnen hebben, waardoor gebruikers een strakke, precieze look krijgen. Ze worden met een stansmachine in een specifieke vorm verwerkt. Ze hebben een unieke en aangepaste vorm die zich goed lenen voor de boodschap waarvoor ze zijn ontworpen.

Gestanste stickers

Gestanste stickers worden vaak gebruikt voor branding- en marketingdoeleinden voor een samenhangende look voor een bedrijf, evenement, campagne of product. Ze kunnen ook worden gebruikt voor het personaliseren van items, zoals op laptops.  

Kiss cut stickers

Voor wijdverbreide verspreiding zijn kiss-cut-stickers uitermate geschikt wanneer ze gemakkelijk  moeten worden aangebracht en verwijderd. Zoals bij stickers die op gladde oppervlakken worden geplaatst of aan een groot aantal mensen worden uitgedeeld.

Als je veel producten gaat labelen, zullen kiss-cut stickers ervoor zorgen dat dat proces sneller gaat en veel efficiënter is. Vanwege hun lange levensduur en veerkracht zijn op maat gemaakte kiss cut-stickers een verstandige keuze voor stickers die lange tijd worden bewaard. Omdat het rugpapier helpt om de stickers te beschermen tegen beschadiging.

Conclusie

Als precisie in het eindproduct het belangrijkst is, dan zijn kiss cut stickers iets voor jou. Deze stickers worden perfect uit de rand gesneden waar ze in liggen. Wat betreft gestanste stickers, ze geven je volledige vrijheid om elke gewenste afbeelding te maken. Er zijn geen grenzen aan de vorm, maat of kleur die je kunt bestellen.

Dit vind je misschien ook leuk...