Ondernemen

Welke voordelen heeft ‘design thinking’ op een bedrijf?

Er zijn verschillende manieren om problemen aan te vliegen. Een methode die tegenwoordig erg populair is, is design thinking. Bij design thinking benader je problemen zoals ontwerpers dat altijd doen.  Doordat ontwerpers op een creatieve manier naar problemen kijken, bedenken ze vaak goede en originele oplossingen. Deze methode blijkt ook zeer goed te werken voor bedrijven. Design thinking levert dan ook meerdere voordelen op. 

Wat maakt design thinking nuttig?

Een reden waarom design thinking nuttig kan zijn, is omdat klanten vaak niet weten wat ze willen. Om ervoor te zorgen dat een klant toch een keuze kan maken, helpt het om iets tastbaars te laten zien. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan verschillende ontwerpen of een schaalmodel. Bij design thinking leer je hoe je de keuze voor een klant makkelijker en beter maakt. 

De voordelen van design thinking

Naast de hierboven genoemde voordelen zijn er nog veel voordelen waarvan je kunt producten. Een ander voordeel is dat je door design thinking sneller tot een tastbaar prototype komt. De goede ideeën blijven niet langer uitgesteld worden, maar worden direct uitgepakt. Een ander voordeel van design thinking is dat je sneller leert. Als je ideeën direct omzet in prototypes, dan zie je eerder waar het mis gaat. Door met prototypes te werken, leer je hoe je het de volgende direct goed kunt doen. Het laatste voordeel waar design thinking voor kan zorgen, is dat het team creatiever wordt. Het resultaat hiervan zie je tijdens verschillende situaties op het werk terug komen. Een design thinking workshop is door deze voordelen een zeer goede investering voor een bedrijf. Wel is het belangrijk dat je in zee gaat met het juiste bedrijf. Vergelijk daarom meerdere bedrijven met elkaar en maak vervolgens een goede beslissing voor het bedrijf. 

Dit vind je misschien ook leuk...