Zakelijk Advies

De voordelen van verzendzakken

Nu consumenten steeds meer gewend zijn om online spullen te bestellen neemt ook de vraag naar verpakkingsmateriaal toe. Vaak worden bestellingen in een kartonnen doos verstuurd. Dat is zeker bij kleinere bestellen niet altijd de slimste optie. Steeds meer bedrijven kiezen daarom voor verzendzakken als alternatief voor dozen. Wil jij weten wat de slimste opties zijn om je bestellingen te versturen? In dit artikel vertellen we je alles over de voordelen van zakken om producten mee te verzenden.

Gebruiksgemak

Eén van de voordelen van verzendzakken is dat ze weinig ruimte in beslag nemen en dat scheelt weer in de opslagkosten. Een zak is ook klaar voor gebruik en dat scheelt behoorlijk wat tijd bij het inpakken van de verzendingen. Dat gebruiksgemak geldt niet alleen bij het inpakken. Ook voor de ontvanger maken plastic zakken het heel makkelijk om het pakketje uit te pakken. Daarnaast zijn er modellen met een handige retourstrip zodat klanten het pakket met dezelfde zak kunnen terugsturen. Je bespaart de klant dan de moeite van het zoeken naar goed verzendmateriaal. 

Verzendzakken als goedkoop alternatief

Het verzenden van pakketten met verzendzakken is een goedkoop alternatief. Dozen zijn vaak een stuk duurder om te versturen. Daarnaast zijn de zakken in de aanschaf ook goedkoper. Je kunt zelf kiezen welke zakken het meest geschikt zijn voor de pakketten die je stuurt en kiezen uit verschillende opties. Bijkomend voordeel is dat de verpakking in een zak een stuk efficiënter is. In een doos heb je vaak nog veel ruimte over, terwijl je wel betaalt voor de grootte van de doos. Een pakketje verpakt in een zak past ook beter door de brievenbus waardoor het bezorgen een stuk makkelijker wordt. Klanten hoeven niet thuis te zijn als de bezorger voor de deur staat. Ze vinden het pakketje bij thuiskomst vanzelf op de deurmat. Zo heb je ook geen gedoe meer met pakketjes die verdwijnen nadat ze bij de buren bezorgd zijn.

Duurzaam verzenden

Het verzenden in verzendzakken is een duurzaam alternatief en dat is in deze tijd een belangrijk aandachtspunt voor veel mensen. Als je kiest voor zakken van FSC-gecertificeerd materiaal of gerecycled materiaal draag je je steentje bij aan een betere wereld. Daarmee maak je een statement naar de wereld dat je een professioneel bedrijf bent en je verantwoordelijk neemt om de footprint van je bedrijf te verkleinen. Er is altijd een duurzaam alternatief te vinden.

Verzendzakken bieden extra bescherming

Ook met verzendzakken kun je voor extra bescherming zorgen tijdens het verzenden. Een verzenddoos lijkt een stuk steviger, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Je kunt een verzendzak ook heel stevig maken. Dat kan op een hele eenvoudige manier. Door noppenfolie om je producten te wikkelen, maak je veel producten geschikt voor verzending in een zak. Noppenfolie heeft een hele hoge beschermingswaarde die ervoor zorgt dat je ook kwetsbare producten makkelijk kunt verzenden. En ook hier kun je een duurzame keuze maken door gebruik te maken van eco noppenfolie en die te combineren met een papieren verzendzak.

Dit vind je misschien ook leuk...