Zakelijk Advies

Goedkoper met een sim-only

Al een tijdje ben je aan het rondkijken wat voor jou nu handig is om te doen. Ga je voor een sim-only abonnement of ga je toch voor een abonnementsvorm waarbij je ook meteen een nieuwe telefoon aanschaft? Natuurlijk ben je met een sim-only abonnement een heel stuk goedkoper uit.

Is een nieuwe telefoon nodig?

Wanneer je de keuze moet maken is het handig om jezelf af te vragen of dat je niet goedkoper met een sim-only abonnement bent of dat je misschien toch een abonnement af moet gaan sluiten waarbij je ook meteen een nieuwe telefoon koopt. Wanneer jij niet hele hoge eisen hebt aan je telefoon dan is het misschien handiger en verstandiger om je telefoon apart van het abonnement te kopen. Je kunt bij diverse winkels terecht om een telefoon te kopen zonder dat je meteen vast zit aan een abonnement.

Welke telefoon kies je uit?

Vraag jezelf eerst eens af welke telefoon jij zelf uit zou kiezen. Het gebruiken van je telefoon is vaak iets wat je dagelijks doet. Ondertussen doen we al veel meer met een telefoon dan alleen maar bellen. Whatsapp en andere mediakanalen worden ook met regelmaat gebruikt.

Wanneer jij je telefoon echt alleen maar gebruikt om af en toe eens een appje te versturen en om mee te bellen zal jij er niet zulke hoge eisen aan stellen dan dat jij je telefoon ook gebruikt om ook nog foto’s mee te maken, bestanden te lezen en misschien zelfs wel documenten te moeten maken.

Geld lenen kost je ook geld

Je moet je er goed van bewust zijn dat wanneer jij een abonnement afsluit met daarbij een telefoon dat je dus, wanneer je de koop van je telefoon in je abonnementskosten meepakt je eigenlijk geld aan het lenen bent. Je bent dan vaak ook een stuk duurder uit dan wanneer jij je telefoon los zou kopen. Je bent gewoon goedkoper met een sim-only.

Sim-only is ook een abonnement

Alhoewel men vaak anders vermoed is een sim-only ook een abonnement. Je betaalt als je binnen je bundel blijft een vast bedrag per maand. Het grote voordeel van sim-only ten opzichte van een beltegoed is dat je dit niet elke keer hoeft op te waarderen en jij dus van tevoren weet hoeveel je elke maand kunt verbruiken.

Kom je halverwege de maand erachter dat je er toch te weinig aan hebt bestaat er vaak de mogelijkheid om je abonnement te upgraden naar een hogere bundel. De diverse aanbieders hebben nu bundels die ongelimiteerd zijn waardoor je dus gewoon kunt bellen en data kunt verbruiken. Echter zit er vaak wel een Fair Use Policy aan het verbruik van de data. Niet gek natuurlijk! 

Dit vind je misschien ook leuk...