Zakelijk Advies

Tips als je een auto wilt leasen

Ben je toe aan een nieuwe auto, maar heb je geen idee hoe je zoveel geld in korte tijd bij elkaar krijgt? Dan is een auto leasen wellicht wat voor jou. Door een auto te leasen betaal je iedere maand een bedrag waarbij je de auto tot je beschikking krijgt. Wist je dat er verschillende manieren van leasen zijn? Wij vertellen je hier meer over zodat ook jij klaar bent om een auto te gaan leasen!

Kies de leasevorm die het best bij jou past

Een auto leasen doe je vooral zodat je niet in één keer een groot bedrag hoeft af te lossen, maar wist je dat er ook een vorm van leasen bestaat waarbij de auto aan het eind van het contract van jou wordt? In plaats van een soort huurcontract heb je dan een soort hypotheek op je auto. Deze vorm wordt financial lease genoemd. Anders dan bij operational en private lease wordt de auto volledig van jou en zitten belastingen en verzekeringen niet bij het maandelijkse bedrag inbegrepen. Financial lease is vooral interessant voor ondernemers zodat je het geld in bezit houdt en kan gebruiken voor investeringen. Operational en private lease is vooral interessant als je tijdelijk op zoek bent naar een auto en een maandbedrag wilt betalen waar je naast dat bedrag alleen nog geld voor benzine kwijt bent. 

De gewenste auto

Tegenwoordig kun je voor vrijwel iedere auto een leasecontract afsluiten. Ten eerste zul je dus een keuze moeten maken over welke vorm leasecontract het best bij jouw wensen aansluit. Hierna kun je je zorgen gaan maken over de leuke keuzes: welk merk auto wordt het? Een nieuwe auto uitzoeken is voor velen een taak die ze graag uitvoeren. Ben jij erg merkentrouw en rijd je al jarenlang een Audi? Dan zul je aan deze fase niet veel tijd hoeven te besteden. Ben je op zoek naar een auto waar je indruk mee maakt, maar die ook nog eens erg betrouwbaar is? Dan is een volvo financial lease wellicht wat voor jou.

Dit vind je misschien ook leuk...