Zakelijk Advies

Zakelijk internet: hiermee moet je rekening houden

Tegenwoordig wordt er door veel mensen thuis gewerkt. Als je thuis werkt kan je wel eens last hebben van internet wat het slecht doet, omdat iedereen in het huis op het internet zit. Je kan ervoor kiezen om een zakelijk internet abonnement te nemen, want dit heeft veel voordelen vooral als je vaak thuis moet werken. 

Wat is zakelijk internet? 

Zakelijk internet lijkt in principe op het internet wat jij al gewoon thuis hebt, maar het is toch anders.  Zakelijk internet heeft meer uitgebreide opties, daarom verschilt het met het consumenten internet. De opties die worden aangeboden zijn dingen als 24 uur per dag bereikbaarheid en pinbetalingen. Deze uitgebreide opties is fijn om te hebben als jij als werkt vanuit huis en goed internet nodig hebt. 

De kosten van zakelijk internet 

Zakelijk internet is duurder dan consumenten internet, dit is wel een groot nadeel. Maar dit is ook wel logisch, omdat je meer opties hebt. De prijs van een zakelijk mobiel internet abonnement of een abonnement voor een ander apparaat wordt bepaald door 4 verschillende factoren. 

De eerste factor is overboeking. Hierbij gaat het om met hoeveel gebruikers het internet wordt gedeeld. De overboeking bij een zakelijk abonnement is lager dan een consumenten abonnement, dat is ook een reden dat het duurder is. 

De tweede factor is SLA, hierbij gaat het erom hoe snel het internet is en dat er niet vaak problemen zijn met het internet. Als deze er wel zijn dan zullen er zo snel mogelijk netwerkoplossingen komen. De SLA is hoger bij zakelijk internet, dit komt doordat zakelijke mensen veel afhankelijker zijn van het internet. 

Dan heb je nog de beschikbaarheid. Er is niet altijd internetverbinding beschikbaar voor mensen die het nodig hebben. Om dit wel voor jou te regelen, zijn de kosten een stuk hoger dan als het internet wel beschikbaar was. 

Als laatste factor heb je de aanvullende diensten, hoe meer diensten jij wilt of krijgt, hoe duurder het abonnement. 

Verschillende voordelen 

Ondanks dat een zakelijk internet abonnement wat duurder is dan een consumenten internet abonnement, is dit het geld alsnog waard. Het heeft namelijk veel voordelen. Zoals eerder genoemd heeft dit abonnement veel meer opties die je kan gebruiken. Daarnaast heb je een lagere overboeking. Dit is erg fijn, want als er een overboeking is, gaat de snelheid en de kwaliteit van de verbinding omlaag. 

Ook wordt er bij zakelijk internet gekeken naar jouw wensen, alles wordt afgestemd op jouw behoeften. Dit abonnement heeft zo’n stabiele verbinding dat er bijna nooit een probleem is met het internet. Als jij een werknemer van een bedrijf bent, is dit van belang, aangezien je internet nodig hebt om te werken. Als jouw internet eruit ligt, kan jij op dat moment niet werken. En als laatste heb je heb je veel aansluitingsmogelijkheden met zakelijk internet. 

Als jij werkt voor een bedrijf vanuit huis en daar internetverbinding voor nodig hebt is het dus slim om te kijken of een zakelijk internet abonnement nuttig is om aan te schaffen. Het is misschien iets duurder, maar dan krijg je er ook wat voor. 

Dit vind je misschien ook leuk...